Stáb

MESZLER VIKTÓRIA
Esztétikus gimnasztika edző – koreográfus/balettművész
E-mail: meszlerviki@gmail.com
Tel.: +36 30 6080568

Pécsett születtem sportoló családba.

Tíz éves koromig nap, mint nap, csak a szertornázás érdekelt, ahol édesanyám – aki mesterfokú bajnok tornászokat nevelt, szakmai irányítása mellett edzhettem. Meghatározó volt a tornacsarnokban eltöltött időszak. Tíz éves koromban óriási élmény volt számomra a pécsi balett egyik előadása, ami teljesen megváltoztatta az életem. Így 1996-ban végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán klasszikus balett szakon, balettművészként. Tíz évnyi tanulás alatt sokszor a szertornász múltam volt az, ami átlendített a nehézségeken fizikálisan és mentálisan. Csodálatos mestereim voltak, akik szélesítették a látókörömet és megismertettek a baletten kívül más tánctechnikákkal is. Gyönyörű és nehéz szerepeket táncolhattam, különleges koreográfusokkal, művészekkel dolgozhattam együtt. A későbbiekben lehetőségem volt társulatvezető asszisztensként, és próbavezetőként azon dolgozni, hogy egy társulat mindennapjait, irányítását segíthessem.

Mindig is érdekelt, hogy a művészképzésbe, balett tanításba, hogy lehet
belecsempészni a torna sportot, mint készségfejlesztést. A Testnevelési Egyetemen szélesítettem ez irányú tudásomat és 2008-ban végeztem sportoktatóként. Berczik Sára mozdulatművészet metodikája volt az út számomra a torna és a balett, mint kapocs a sport és művészet között. Óvodás korú gyerekekkel kezdtem megismertetni ezt a mozgásrendszert.

2010-2017- ig az ESMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának balett képzés
vezetője és 2013-tól az ESMTK esztétikus gimnasztika szakosztályának edzője, koreográfusa voltam. Összeért a sport és a művészet az esztétikus gimnasztika sportág által. Lehetőségem nyílt ebben a fiatal sportágban kiteljesedni, amiért 2015-ben Pesterzsébet Önkormányzata elismerésül a Pesterzsébet Sportjáért kitüntetést adományozta.

Jelenleg egy teljesen önálló esztétikus gimnasztika szakosztály edzőjeként
dolgozom: tanítok, koreografálok, alkotok és edzek, mindezt az RTK egyesület színeiben. Edzőként 2013 óta résztvevője vagyok a magyar -és nemzetközi esztétikus gimnasztika versenyeinek. A Magyar Művészi Gimnasztika Szabadidősport Szövetség alelnökeként segítem a sportágat.

GALAMBOS REGINA
Esztétikus gimnasztika edző – pilates tréner/Nemzetközi bíró/ Mentor edző
E-mail: regina.fazekas12@gmail.com
Tel.: +36 30 6466678

Már óvódás koromban sok sport érdekelt, édesanyám sport óvodába és általános iskolába íratott, ahol megismerkedtem a Ritmikus Gimnasztikával. Mivel az ottani edző tehetségesnek talált elküldött az Erzsébetvárosi Sport Egyesületbe, ahol egészen 12 éves koromig „A” kategóriás versenyzőként versenyeztem. Majd a Hort Se-ben versenyeztem végül pedig az ESMTK színeiben.

Itt 2013-ban ismerkedtem meg az Esztétikus Gimnasztikával azonnal lenyűgözött ,ahogy a tornát és a modern táncot ötvözik mindezt megannyi érzelemmel. Meszler Viktória vezetése alatt több nemzetközi versenyen is részt vettünk,és többszörös országos bajnokok is lettünk. Mivel a torna végig kísérte az egész életemet  úgy döntöttem én is ezzel szeretnék foglalkozni, így 2014- ben elvégeztem a BSA sportedzői képzését. Ezután lehetőségem nyílt Olaszországban edzőként dolgozni egy évet. Majd itthon folytattam a gyerekekkel való foglalkozást.

Mindig is érdekelt az egészséges sportolás, illetve a sérülések megelőzésének fontossága ezért 2016-ban elvégeztem egy Pilates oktatói tanfolyamot, mivel úgy gondolom ez a mozgásforma hasznos a tornászok fejlesztéséhez is. Nagyon fontos számomra hogy itthon minél többen megismerhessék az Esztétikus gimnasztikát és szeretném elősegíteni Magyarország sikereit nemzetközi szinten is. Éppen ezért elvégeztem a Nemzetközi szövetség(IFAGG) által szervezett Nemzetközi Bírói képzést így már bíróként is képviselhetem Magyarországot nemzetközi versenyeken is.

Jelenleg a XVII. kerületi RTK esztétikus gimnasztika szakosztályánál tanítok Pesterzsébeten és Rákoscsabán. A Pannon AGG alelnökeként is célom, hogy minél több kislány megismerkedhessen ezzel a gyönyörű sporttal.

REGŐS PÉTER
Cheerleading és akrobatika edző

„Regős Péter vagyok TFSE Cheerleading szakosztály edzője. Egész életemben imádtam sportolni és mozogni nem tudtam helyben ülni egy percig. Rengeteg sportot próbáltam, de semmi se fogott meg annyira, mint a Cheerleading. Magával ragadott, hogy itt mindenre szükség van, nem csak az erősítésen vagy a hajlékonyságon van a hangsúly. Egyszerre kell tudni magas szép ugrásokat kivitelezni, emelni, dobni, piramisokat építeni és akrobatikus elemeket is bemutatni. Így amikor 9 évvel ezelőtt elkezdtem nem is volt kérdés, hogy megtaláltam a sportomat és az elmúlt 3 évben már mint edző is jelen vagyok a sportban és idén fejeztem be a bírói képzést is.”