Stáb

MESZLER VIKTÓRIA
Esztétikus gimnasztika edző – koreográfus/balettművész
E-mail: meszlerviki@gmail.com
Tel.: +36 30 6080568

Pécsett születtem sportoló családba.

Tíz éves koromig nap, mint nap, csak a szertornázás érdekelt, ahol édesanyám – aki mesterfokú bajnok tornászokat nevelt, szakmai irányítása mellett edzhettem. Meghatározó volt a tornacsarnokban eltöltött időszak. Tíz éves koromban óriási élmény volt számomra a pécsi balett egyik előadása, ami teljesen megváltoztatta az életem. Így 1996-ban végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán klasszikus balett szakon, balettművészként. Tíz évnyi tanulás alatt sokszor a szertornász múltam volt az, ami átlendített a nehézségeken fizikálisan és mentálisan. Csodálatos mestereim voltak, akik szélesítették a látókörömet és megismertettek a baletten kívül más tánctechnikákkal is. Gyönyörű és nehéz szerepeket táncolhattam, különleges koreográfusokkal, művészekkel dolgozhattam együtt. A későbbiekben lehetőségem volt társulatvezető asszisztensként, és próbavezetőként azon dolgozni, hogy egy társulat mindennapjait, irányítását segíthessem.

Mindig is érdekelt, hogy a művészképzésbe, balett tanításba, hogy lehet
belecsempészni a torna sportot, mint készségfejlesztést. A Testnevelési Egyetemen szélesítettem ez irányú tudásomat és 2008-ban végeztem sportoktatóként. Berczik Sára mozdulatművészet metodikája volt az út számomra a torna és a balett, mint kapocs a sport és művészet között. Óvodás korú gyerekekkel kezdtem megismertetni ezt a mozgásrendszert.

2010-2017- ig az ESMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának balett képzés
vezetője és 2013-tól az ESMTK esztétikus gimnasztika szakosztályának edzője, koreográfusa voltam. Összeért a sport és a művészet az esztétikus gimnasztika sportág által. Lehetőségem nyílt ebben a fiatal sportágban kiteljesedni, amiért 2015-ben Pesterzsébet Önkormányzata elismerésül a Pesterzsébet Sportjáért kitüntetést adományozta.

Jelenleg egy teljesen önálló esztétikus gimnasztika szakosztály edzőjeként
dolgozom: tanítok, koreografálok, alkotok és edzek, mindezt az RTK egyesület színeiben. Edzőként 2013 óta résztvevője vagyok a magyar -és nemzetközi esztétikus gimnasztika versenyeinek. A Magyar Művészi Gimnasztika Szabadidősport Szövetség alelnökeként segítem a sportágat.

GALAMBOS REGINA
Esztétikus gimnasztika edző – pilates tréner/Nemzetközi bíró/ Mentor edző
E-mail: regina.fazekas12@gmail.com
Tel.: +36 30 6466678

Már óvódás koromban sok sport érdekelt, édesanyám sport óvodába és általános iskolába íratott, ahol megismerkedtem a Ritmikus Gimnasztikával. Mivel az ottani edző tehetségesnek talált elküldött az Erzsébetvárosi Sport Egyesületbe, ahol egészen 12 éves koromig „A” kategóriás versenyzőként versenyeztem. Majd a Hort Se-ben versenyeztem végül pedig az ESMTK színeiben.

Itt 2013-ban ismerkedtem meg az Esztétikus Gimnasztikával azonnal lenyűgözött ,ahogy a tornát és a modern táncot ötvözik mindezt megannyi érzelemmel. Meszler Viktória vezetése alatt több nemzetközi versenyen is részt vettünk,és többszörös országos bajnokok is lettünk. Mivel a torna végig kísérte az egész életemet  úgy döntöttem én is ezzel szeretnék foglalkozni, így 2014- ben elvégeztem a BSA sportedzői képzését. Ezután lehetőségem nyílt Olaszországban edzőként dolgozni egy évet. Majd itthon folytattam a gyerekekkel való foglalkozást.

Mindig is érdekelt az egészséges sportolás, illetve a sérülések megelőzésének fontossága ezért 2016-ban elvégeztem egy Pilates oktatói tanfolyamot, mivel úgy gondolom ez a mozgásforma hasznos a tornászok fejlesztéséhez is. Nagyon fontos számomra hogy itthon minél többen megismerhessék az Esztétikus gimnasztikát és szeretném elősegíteni Magyarország sikereit nemzetközi szinten is. Éppen ezért elvégeztem a Nemzetközi szövetség(IFAGG) által szervezett Nemzetközi Bírói képzést így már bíróként is képviselhetem Magyarországot nemzetközi versenyeken is.

Jelenleg a XVII. kerületi RTK esztétikus gimnasztika szakosztályánál tanítok Pesterzsébeten és Rákoscsabán. A Pannon AGG elnökségi tagjaként is célom, hogy minél több kislány megismerkedhessen ezzel a gyönyörű sporttal.

Szakács Ottó és Szakács-Peczár Tímea

Fitness Company Testépítés-Fitness Sportedző

Edzés programunk neve:

PERFECT PHYSIQUE /röviden: PP/(TÖKÉLETES FIZIKUM):
A PP egy olyan edzés módszer, mely globálisan öleli fel az emberi fizikum kihasználható lehetőségeit.
Két irányzatra bontottuk a PERFECT PHYSIQUE HARD (röviden: PPH), valamint a PERFECT PHYSIQUE LIGHT (röviden: PPL).

PPH: Minden versenyzőnek, élsportolónak a professzionális edzés keretein belül szüksége van erőnléti, kondicionáló, robbanékonysági, technikai, stb. edzésre. Tény, hogy valójában szinte egyetlenegy sportolónak sem áll rendelkezésére elég idő arra, hogy az edzéseknek e szakaszait egymáshoz felzárkóztatva azonos szinten végezze el. Hiszen, ha például erőnlétben le van maradva kénytelen a többi szakasz valamelyikéből időt lopni magának a felzárkózás végett. A Perfect physique hard irányzatát azért hoztuk létre, hogy a fenti problémákat kiküszöböljük. Önmagában képes csúcsra járatni a testet minden tekintetben. Nincs szükség külön erőnléti, kondicionáló, gyorsasági, funkcionális stb. edzésre, mert egy olyan program, amely magába foglalja mindezt a specifikus technikai képzés kivételével. A HARD változat pontosan a sportolok végett született meg. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, nem csak tökéletesen foglalja, össze a sportolok számára szükséges edzéseket, hanem minden irányba garantált fejlődést biztosít. Felépítése és összetettsége miatt kihozza a testből a kihozható maximumot.
A PPH -val a fő célunk: Nem csak a sportolok teljesítményüknek a javítása, hanem az amúgy is túlterhelt egyesületi edzők segítése oly formában, hogy versenyzőik e program rendszeres alkalmazása során egy edzés idő alatt kaphassák meg az összes fizikai terhelés fajtát. Így az egyesületi edzés időben kimagaslóan több időt tudnak fordítani a technikai edzésre.